Duna Relax & Event Hotel ****

Magyarország legújabb felnőttbarát szállodája Ráckevén, a párok
és a felhőtlen pihenésre vágyó ifjak és örökifjak wellness paradicsoma
Várjuk önt antik római wellness birodalmunkban különböző korosztályok számára kialakított számtalan kényelmi szolgáltatással a lágyan hullámzó folyó partján fekvő Duna Relax & Event Hotelben

A ráckevei Duna Relax & Event Hotel Magyarország legújabb négycsillagos felnőttbarát szállodája, kényelmi extra szolgáltatások rendkívül széles skálájával örökifjak számára, valamint változatos programokkal, romantikus csomagajánlatokkal a kettesben érkező romantikára és kikapcsolódásra vágyó párok részére.

Kültéri is beltéri sportolási lehetőségekkel, animátoraink által szervezett változatos testet és lelket harmóniába lendítő programokkal, kellemes vízparti klímával, kültéri és beltéri medencékkel ókori római wellness birodalommal, különleges Spa ajánlatokkal, és élmények özönével készül az igazi relaxálásra, zavartalan pihenésre, elegáns környezetre vágyó vendégek érkezésére.

A vidáman csobogó, hűs Duna partján, közvetlenül a ráckevei híd lábánál álló szállodánkban antik római wellness kalandokban és zavartalan pihenés élményében lesz része Önnek és párjának legyenek akár az aktív, a passzív vagy a romantikus pihenés szerelmesei.

Meseszép kis park veszi körül családias hangulatú hotelünket, melynek enteriőrje elegáns angolos stílusban lett megálmodva. 50 szobájának berendezése, valamint a wellness és a vendégtér hangulatos kialakítása neves belsőépítészek kézjegyét viselik. A ráckevei Duna Relax & Event Hotel Budapesttől alig több mint 50 km-re, egy órányi autóútra helyezkedik el.

A hangulatos sétákra csábító Duna part páratlan romantikája, klasszikus eleganciával berendezett szállodánk - közvetlenül a folyóra néző ablakokkal és teraszokkal rendelkező szobái-, árnyas kertünk kis tavával, melyben aranyhalak lubickolnak, felnőttbarát szolgáltatásaink, szabadtéri családias strandunk élményelemekkel felszerelt medencéje és különleges ókori római wellness birodalmunk együtt mind-mind az Önök maximális kényelmét és nyugodt pihenését szolgálják.

Felnőttbarát wellness élmények és relaxáció felsőfokon
a Duna Relax & Event Hotelben a festői szépségű Duna partján

Festői környezetben olyan pihenést kínálunk Önnek, mely nem csak egyszerű lazítás, hanem a wellness élmények mellett, része lehet, történelmi sétában, „időutazásban”, csónakos piaclátogatásban, napüdvözlő jógában, mandalakészítésben, sportos és harmonizáló programokban. Kerékpáros és vízi túrákhoz kenukat, csónakot és kerékpárokat díjmentesen kölcsönözhetők a recepción, ahol kollégáink túraútvonalakat is javasolnak az érdeklődőknek.

Kivételes szépségű kilátásban gyönyörködhet, ha kitekint a szobája ablakán, hiszen szállodánk szinte minden szobája a folyóra néz, valamint a túlparton sorakozó karcsú templomtornyokra, apró színes házakra. Szinte festővászonra kívánkozik a látvány. A teraszról csodás látványt nyújt, ahogy a lemenő nap utolsó sugaraival bearanyozza ezt a meseszép tájat.

Bűbájos kertünk zöld bokrai, tarka virágai mellett, hűvös lombjai alatt Grill teraszunkon, és a Levendula teraszon hűvös italokat, grill ételeket kínálunk, strandunk pedig élményelemekkel felszerelt medencével és vízi bárral csábítja hűsölésre vendégeinket a nyári hónapokban.

A felnőttbarát hotel szíve az antik római wellness birodalom számos kényelmi, relaxáló szolgáltatást és különlegességet tartogat ifjaknak és örökifjaknak egyaránt.
Tudja-e, hogy mire szolgál a tepidárium, a frigidárium, a caldarium?
Fejtse meg úgy, hogy rögtön ki is próbálja mindet!

Élje bele magát a fényűző római arisztokrácia gondtalan és vidám életébe hotelünk római wellnessének falai között!

Antik római wellness részlegünk használata, során Ön úgy érzi majd, mintha kicserélték volna hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra. Ajánljuk azoknak, akik a hagyományos wellnessnél izgalmasabb és különlegesebb élményre vágynak.

 • tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered)
  Egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.
 • caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered)
  Néha gőzbarlangnak vagy  aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk.
  Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)
 • laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta)
  Intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.
 • frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered)
  Egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.
Most pedig lássuk, milyen további kényeztető és frissítő szolgáltatások várják még antik római wellness birodalmunk falai között!

 • Úszómedence
 • Pezsgőfürdő
 • Hidromasszázs, gejzír
 • Teabár
 • Sudatorium - gőzfürdő
 • Sószoba
 • Harmónialiget
 • Finnszauna
 • Dézsafürdő
 • Élményzuhany
 • Kneipp terápia
 • Fűtött mozaikpadok
Felnőttbarát szálloda

Imádjuk a gyerekeket! És nem, csak amikor alszanak, ahogy vicces mondás tartja.

De ugye Önök is alig emlékeznek már arra, amikor reggel sokáig aludhattak, kettesben sétáltak romantikus kis utcácskákban, nem voltak csokis ujjlenyomatok a tapétán és nem volt „tolakodás” reggel a fürdőszobában.

Nos, akkor itt az ideje visszacsempészni néhány különleges pihentető napot a hétköznapok sodrásába, amikor nem apuként és anyuként, hanem férfiként és nőként választják meg kikapcsolódás helyszínét.

Minden szülő megérdemli, hogy néhány napig csak körülöttük forogjon a világ, hogy aztán kipihenve, friss energiával feltöltődve tudjanak visszatérni a hétköznapokba, és ismét a gyermek kerüljön az élet középpontjába.

Ha már nagyok a srácok, akkor pláne ráfér a szülőkre néhány pihentető nap kettesben, na és persze a gyerekeknek is jó, ha időnként a szülők nélkül lazulnak kicsit.

A Duna Relax & Event Hotelben Önökre is gondoltunk, amikor felnőttbarát szállodaként olyan szolgáltatásokat és programokat állítottunk össze, melyek korosztálytól függetlenül, kifejezetten a kettesben érkező felnőttek számárára kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Tekintse meg ajánlatainkat és ajándékozza meg magukat, néhány kettesben töltött feledhetetlen nap élményével!

Megközelítés

Ráckeve gépkocsival Budapestről és az ország keleti része felől érkezőknek az 51-es főútra történő rácsatlakozással érhető el legkönnyebben. Az ország nyugati része felől érkezőknek a Csepel-szigeti gerincúton érhető el legkönnyebben Ráckeve. Budapest - Ráckeve táv 50 perc alatt megtehető ezeken az útvonalakon.

* Közúton:

A város nyugat felől a Dunán keresztül több irányból közelíthető meg:

 • Adony, Lórév Ráckeve, vagy Ercsi, Szigetújfalu, Szigetszentmárton, Ráckeve
 • Az M1-es és M7-es útról az M0-on, majd az 51-es, vagy a Csepel-szigeten belül vezető úton keresztül

Délről a 6-os és a Dunaföldvári Hídon át az 51-es főúton, illetve az M5-ről az M0-on az 51-es úton történő áttéréssel

Északról Budapest érintésével lehet Ráckevét elérni. A pesti oldalról az M5-ös autópálya bevezető szakasza után, az M0-s autóúton a Baja-Dunaharaszti leágazásnál kell letérni az 51-es útra. Az 51-es műútról Kiskunlacházánál kell Ráckeve felé, a peregi elágazásnál letérni. A budai oldalról a Csepel-szigeti gerincúton lehet Ráckevére eljutni.

Kelet felől a 4-es, majd az 51-es főúton át, illetve a 3-as főútról

* Autóbusszal:

A fővárosból közvetlen buszjárat közlekedik, a Kiskunlacházát érintő buszjáratokról átszállással lehet eljutni Ráckevére.

* Vasúton:

A helyi érdekű vasút (Közvágóhíd - Ráckeve) közvetlen tömegközlekedési kapcsolatot teremt a fővárossal; a HÉV menetideje 75 perc, a járatok mintegy óránkénti sűrűséggel közlekednek. Helyi autóbuszjárat a HÉV állomásról indul Budapest-Csepelre és vissza.

A HÉV-megálló és szállodánk között transzfer szolgáltatással állunk vendégeink rendelkezésére.

A hotel közvetlenül az Árpád híd lábánál, a Duna parton található.


Szobák

A Kék Duna Wellness Hotel****-ben 45 szoba található, közülük 41-ből gyönyörű kilátás nyílik a hullámzó Dunára. A szállodában 5 apartman, egy különleges berendezésű nászutas lakosztály van. A szobákban felhasznált nemes anyagok különleges hangulatot teremtenek. Igényes kialakítású fürdőszoba, toalett, mini bár, telefon, számítógép csatlakozási lehetőség, valamint televízió tartozik a szobákhoz.


Képek


Wellness

Jól felszerelt wellness részlegünk a teljes testi-lelki megújulást segíti elő. Így a háromféle vízhőmérsékletű, lépcsős kialakítású fedett medence pezsgőfürdővel (jacuzzi), hidromasszázzsal, a finn-szauna merülőmedencével mind vendégeink regenerálódását szolgálja.

Ezen kívül vendégeink rendelkezésére a következő szolgáltatások állnak: álló szolárium, szauna, infrakabin, Kneipp-kúra, többféle masszázs, mágneses-ágy, a "relaxációs-szoba" kiegészítve aroma-terápiával illetve fényszoba, tornaterem, fitness-terem fodrász, kozmetika, pedikűr, napozóterasz, pihenőszoba, valamint fűszer- és gyógynövénykert.

Az aktív pihenés kedvelői számára:

Mindenki választhat, ráckevei sétával, biciklizéssel, lovaglással esetleg a környező szigetek körül evezésével akarja formába hozni magát, itt mindenki megtalálhatja a kedvére való szabadidős elfoglaltságot.

A gyerekeket szolgálja a kertben található játszótér, akik kedvenc háziállatukat is magukkal hozhatják.

Különböző színvonalas rendezvények megszervezésére is van mód. Kellemes kerti partikat, születésnapokat, más családi ünnepeket egyaránt megszervezünk vendégeink igénye szerint, előzetes megbeszélés alapján. Valamint lehetőség van az elmélkedésre, rekreációra, meditációra és jógázásra.

Szolgáltatások:

Uszoda: uszodánk 3 szintes

 • Jacuzzi: a legfelsőbb szinten 34 fokos víz van. A híd jobb oldalán található oszlop billentyűi segítségével indíthatja el az élményfürdő elemeit. A jacuzziban a pezsgőfürdőzést és a nyakzuhanyt élvezheti.
 • Hidromasszázs: az uszoda középső szinten lévő kis medencéje. A híd melletti oszlop billentyűinek segítségével indíthatja a gejzírt, illetve a hidromasszázst, melyet fekve egyszerre ketten is igénybe vehetnek. A hidromasszázs néhány perc elteltével magától kikapcsol.
 • Úszómedence: a medence 18 méter hosszú és 140 cm mély. A víz 25 fokos, mely kiválóan frissít és kitűnően alkalmas úszásra.

Szauna

 • a szauna a méregtelenítés legkiválóbb eszköze.

Gőzfürdő

 • a gőz a légutak és a bőr tisztításának felelőse.

Infrakabin

 • az infrakabin a mélyebb rétegek méregtelenítését végzi, a sejtregenerációban és a cellulitis eltüntetésében játszik szerepet. Az infrakabin zsetonnal működik, melyet a recepción biztosítanak kollégáink. Egy zseton 30 perces programot indít el, és ára: 1 000 forint.

Merülőmedence

 • a szauna és a gőz melege után, le kell hűteni a testet, majd merülőmedence hideg vizével helyreállítjuk a véredények állapotát és ezzel a vérkeringést, így edzhetjük immunrendszerünket.

Kneipp-kúrák: a hotelben háromféle kúra lehetőség működik.

 • Az infrakabin előtt található gerincmelegítő pad (a padot nyáron nem fűtjük), mely testünk melegen tartásával biztosít kellemes megnyugvást.
 • A hideg – meleg vizes váltó lábfürdő serkenti a vérkeringést, így akár a visszerek megelőzésének is megfelelő eszköze lehet.
 • A kavicsos talpmasszázst az uszoda mögött találja. A kis vizes folyosót nagyobb kavicsokkal raktuk ki, hogy talpát masszírozzák, miközben Ön a vízben sétálgat.

Finn szauna

 • 80-100 fokos, alacsony páratartalmú izzasztókamra. A forró levegõn az izzadás váltakozik a hideg vizes zuhannyal.

Masszázs

 • szállodánk masszőre reiki mester, aki a megfelelő energiát mozgósítja az Ön szervezetében. Az egy órás teljes testmasszázs során Ön úgy érzi majd, hogy kicserélték, és feltöltötték energiával. A teljes testmasszázs – mely 60 perc – 4 000 forint, de természetesen kérhető részleges testmasszázs is.
 • méregtelenítő, frissítő, gyógy, aromaterápiás, akupresszúrás

Kozmetika

 • hotelünkben kozmetika is működik, amely 07.00 – 19.00 óra között tart nyitva. Két kozmetikusunk a hagyományos kezeléseken felül sminktetoválást is vállal, illetve lávaköves testkezeléssel is rendelkezésre állnak.

Konditerem

 • hotelünk konditermében egy futópadot, egy multifunkciós erőgépet, egy „fogyasztó-masszőr gépet” és egy taposót találhat, valamint zsírszintmérőt és pulzusmérőt helyeztünk el. Kérjük, hogy egészsége megőrzése és a balesetek elkerülése érdekében a termet csak megfelelő sportruházatban és sportcipőben vegye igénybe!

Fitneszterem

 • hotelben lehetőség van zsírégető, alakformáló, keleti mozgásformák végzésére. A kertben asztalitenisz áll a vendégek rendelkezésére.

Kondiséta

 • percenkénti százas pulzusszámmal oldódik a szorongás, elég a felesleges zsír, javul a kondíció.

Aromaterápia

 • a fizikai és szellemi erőnlét javítását segíti elő. Az olajok a bőrön keresztül masszázs, vagy a tüdőn keresztül inhalálás segítségével jutnak a szervezetbe és megkezdik gyógyhatásuk kifejtését. Több wellness szolgáltatás aromaterápiával kombinált, ami egyesíti a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnye.

Kéz- és Lábápolás

 • A kéz- és a lábápolás egyaránt hozzájárul testi-lelki egészségünk megteremtéséhez. A köröm és bõr állapota tükrözi a fizikai egészségünket. A szûk cipõ, az idõjárás viszontagságai, a sûrû kézmosás mind szárazzá, megviseltté teszik a bõrünket, így elengedhetetlenné vált a rendszeres és alapos kéz- és lábápolás.

Gyógynövények

 • egy-egy gyógynövény többféle probléma kezelésére is alkalmas lehet, van amelyik csak külsőleg alkalmazható, pl. lemosásra, borogatásara, párologtatásra vagy fürdőnek, több készítmény összetevőjeként krémezésre, bedörzsölésre, számos növény azonban teafőzetnek elkészítve a leghatásosabb, de bátran használhatjuk szendvicsek, saláták sültek ízesítésére, díszítésére.

Manikűr – pedikűr

 • a manikűr 1.600 forintba, a pedikűr 2.600 forintba kerül

Historia est magistra vitae

A történelem az élet tanítómestere

Ami megihletett minket...

Az ókori Róma fogalom. Ez az a birodalom, ahonnan a hódító seregek özönlötték el az ismert világot. Egy szuperhatalom, melynek nem volt párja a találékonyságban és a kegyetlenségben. Egy dicsőséges civilizáció, amely máig hatóan formált minket.

500 éven át Róma volt a legdöntőbb erő. Egy birodalom, amelyről azt lehetett hinni, örökké tart. És valóban: kultúrája, civilizációja, tudománya, vallása a mai magyar életre is hatással van, anélkül, hogy gondolnánk rá.

Mint oly sok minden másnak, a fürdőkultúra eredete is az ókori Római Birodalom idejére nyúlik vissza. Már 2000 évvel ezelőtt állítólag csupán Rómában kb. 170 nyilvános fürdőhely létezett, amelyek a higiénia és testedzés mellett mindenekelőtt szociális célokat szolgáltak.

Az antik fürdők szolgáltatásai:

Időszámításunk kezdetén a római fürdőkben rendszerint volt vetkőzőhelyiség (apodyterium), hidegvizes medence (frigidarium), langyos fürdő (tepidarium), gőzfürdő (caldarium) és „szauna” (laconicum). Egy ilyen fürdőnek — rendszerint az épület közepén elhelyezett — nyitott tetejű kis sporttere állott a fürdőzők rendelkezésére, és a legtöbb fürdőhöz valamilyen kocsma, bormérés csatlakozott, ahol a fürdővendég éhségét és szomját csillapíthatta.

A fürdőépületet hypocaustum-berendezéssel fűtötték, a levegőt állandóan azonos hőfokon tartották, de olyan hőmérsékleten, ahogy azt az egyes helyiségek rendeltetése megkívánta.

tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered) egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.

caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered) néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk. Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)

laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta) intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.

frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered) egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.

Fürdőzés római módra - 4 lépcsős fürdő-program

A fürdés üdítő hatására az orvosok is felfigyeltek. Galenus, a híres orvos megállapította a naponta való fürdés négy pontból álló programját.

1.) A legajánlatosabb forró légfürdővel vagy gőzfürdővel kezdeni a fürdőzést,

2.) utána lazítsa meg az izmait a fürdőző, amit a forró vízben ér el a legkönnyebben,

3.) majd keresse fel a hideg vizet, hogy abban felfrissüljön, visszanyerje aktivitását, a bőr pórusai pedig bezáruljanak.

4.) A fürdőzés után illatos olajjal kenesse be testét az ember, hogy a külső levegő hőmérséklete ellen mintegy felvértezze.

De nem mindenki követte a bölcs orvos tanácsát. Sokan előbb a sportnak hódoltak, s ha jól kihevültek testüket pedig ellepte a veríték, vakarókéssel (strigilis) leszedték a testüket borító olajt, és hogy az izzadást tovább fokozzák, egyenesen a gőzfürdőbe mentek.

Innen a meleg vizes medencébe vonultak, és csak az után ültek a tepidariumba, hogy kissé lehűtsék magukat, végül a hideg vizes fürdőben frissültek fel.

A fürdőzés befejezéseként a vendégek megdögönyöztették magukat, illatos olajjal bedörzsöltették testüket, azután felöltöztek, s miután a fürdőben néhány órát kellemesen eltöltöttek, hazatértek, hogy jó étvággyal estebédjükhöz lássanak.

A vendégek órákat töltöttek el a fürdőben, s egyre kényelmesebb, szebb, jobban felszerelt létesítményeket igényeltek. A gazdag emberek is eljártak a közfürdőkbe, mivel szórakoztatóbb volt az otthoni fürdőnél. A rómaiak szerettek társaságban fürdeni, beszélgetni, szórakozni. Mindig összeverődött valamilyen kellemes társaság, amely együtt tornázott, vagy pedig a langyosan fűtött helyiségekben álló márványpadokon, fekvőhelyeken letelepedett, s közösen meghányták-vetették a napi eseményeket.

A legtöbb fürdőben a nők es férfiak külön fürödtek, de a sportpályát gyakran közösen használták. A nagy thermákban (fürdőkben) nem volt külön női es férfiosztály, ezért a délelőtti órákban a nők, délután a férfiak látogathattak csak a fürdőket.


Képek


Étterem

Hangulatos, családias éttermünk kiemelt figyelmet szentel az egészséges táplálkozásnak, a reform konyhát kedvelőknek, a vegetáriánus életmód követői, sÉtterem - Asztalőt a vonalaikra vigyázó vendégeink is bátran forgathatják az étlapot.

Emellett természetesen a helyi, magyar és nemzetközi konyha ínycsiklandó finomságai is megtalálhatóak illetve az Ön egyéni kívánságának teljesítésére is felkészültünk.

Az ízletes étkek mellé pincéreink zamatos borokat, egészséges, friss zöldség- és gyümölcsleveket szolgálnak fel.


Képek


Galériák

Belülről

Kívülről

Szobák

Szolgáltatások, wellness

Étterem

Duna Relax & Event Hotel ****

Ráckeve